Fury 325 heropent in Carowinds na herstelling gescheurde support

Het Amerikaanse pretpark Carowinds moest onlangs haar achtbaan Fury 325 onmiddellijk sluiten nadat een scheur ontdekt werd in een support. Het nieuws van die scheur ging meteen de wereld rond, want dit voorval was best bizar.

 

Onlangs werd Fury 325 in Carowinds wereldnieuws, een bezoeker van het park filmde hoe de achtbaan in werking was en een treintje over de track reed. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat het treintje ook over een stuk track reed dat bevestigd was op een steunpilaar, die volledig gescheurd was. De aandachtige bezoeker lichtte het park in en de attractie werd meteen gesloten.

 

Fury 325 bleef de periode daarna ook gesloten voor herstellingen uiteraard. B&M leverde enkele dagen later al een nieuwe support en een volledige controle van de baan volgde. Hierbij zou volgens sommige Amerikaanse media nog een tweede klein scheurtje opgemerkt zijn geweest.

Na de herstellingen volgden heel wat tests, die de krachten die op de baan en de supports komen tijdens een ritje, meten. De baan slaagde in alle onderzoeken en na 500 testritjes mocht ze op 10 augustus weer open voor publiek.

 

Fury 325

Fury 325 werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en opende voor het publiek in 2015. Het is de hoogste en snelste Hyper Coaster in de wereld. De achtbaan behaalt tijdens de rit van 2012,3 meter lang een snelheid van 152,9 km/u. De rollercoaster is 99,1 meter hoog en heeft een drop van 97,5 meter. De first drop is 81° stijl.

 

 

Bron en foto: Carowinds