Fury 325 tot nader onder gesloten: Scheuren ontdekt in supports

De snelste en hoogste achtbaan ter wereld met een klassieke liftheuvel is tot nader orde gesloten. Het Amerikaanse pretpark Carowinds nam deze beslissing onmiddellijk toen het grote scheuren ontdekte in een van de supports. De schade werd gelukkig ontdekt voordat er een ongeluk kon gebeuren.

 

Er zijn ongelooflijke foto’s en video’s opgedoken van uit het Amerikaanse pretpark Carowinds gelegen in de staten Noord- en Zuid-Carolina. Daar zijn grote scheuren te zien in een van de supports van de achtbaan Fury 325. De rollercoaster die eerder die dag nog gewoon geopend was voor bezoekers, werd meteen gesloten toen de scheuren ontdekt werden.

Op Facebook werd er een getuigenis geplaatst van iemand die vandaag nog een ritje had gemaakt in de achtbaan. Op dat moment was er nog niets van het probleem te merken want de rollercoaster reed hetzelfde dan anders. Er werd zelfs een video gemaakt van hoe de trein over de gescheurde steunpilaar rijdt.

 

Op sociale media is iedereen vooral heel blij dat de scheuren ontdekt werden voordat iemand gewond kon raken. Ondertussen werden de supports versterkt met tape zodat er geen verdere schade kan ontstaan. Het is niet duidelijk wanneer de achtbaan heropend kan worden en hoelang het zal duren voor er nieuwe supports geleverd kunnen worden.

Fury 325 werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en opende voor het publiek in 2015. Het is de hoogste en snelste Hyper Coaster in de wereld. De achtbaan behaalt tijdens de rit van 2012,3 meter lang een snelheid van 152,9 km/u. De rollercoaster is 99,1 meter hoog en heeft een drop van 97,5 meter. De first drop is 81° stijl.

 

Foto’s: Jeremy Wagner, McLain Waddell