België krijgt met Happy Caterpillar een nieuwe achtbaan op de kermissen

Er is opnieuw een nieuwe achtbaan opgedoken op de Belgische kermissen. Het gaat om een kinderachtbaan met de naam Happy Caterpillar die wordt uitgebaat door Bernard Amusement Seraing. De rollercoaster was afgelopen weekend present op de kermis van Seraing.

 

Na de Go-Gator achtbaan Spyro van de exploitanten Louis en Ellie Delforge is er opnieuw een nieuwe achtbaan opgedoken voor de Belgische kermissen. Het gaat om een Big Apple achtbaan met de naam Happy Caterpillar van de Waalse exploitant Bernard Amusement Seraing.

Bernard Amusement Seraing kocht de achtbaan 2 à 3 jaar geleden over van een Ierse exploitant. Waarom het tot nu geduurd heeft voordat de achtbaan haar intrede maakte op de Belgische kermissen is voorlopig niet bekend. De rollercoaster werd gespot op Natura 2023 in Seraing in de provincie Luik. Dit event liep van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli. Het is voorlopig niet duidelijk wat de eerstvolgende stopplaats zal zijn van de achtbaan.

Het is de allereerste Big Apple achtbaan in Belgische handen. In het verleden reisde al wel vaker een Big Apple achtbaan rond, maar die kwam dan altijd uit het buitenland naar hier. Zo stond er op de Septemberfoor van Hasselt in 2022 de Family Dragon Coaster van de Nederlandse exploitant Dauphin / van der Beek. Maar het is vooral de Big Apple van de Luxemburgse exploitant Jean François VanderVaeren die geregeld in België terug te vinden is.

 

Bron en foto’s: Denis Baccus