Charleroi pakt uit met nieuwe achtbaan voor Belgische kermissen

Op de Foire de Pâques in Charleroi, die dit jaar plaatsvindt van 8 april tot en met 8 mei 2023, zal er een nieuwe achtbaan aanwezig zijn. De rollercoaster wordt momenteel opgebouwd op de kermis om er zaterdag in première te kunnen gaan.

 

De Foire de Pâques in Charleroi pakt dit jaar groter uit dan ooit. Niet alleen is de kermis een stuk groter dan normaal, er komen maar liefst 8 attracties voor het eerst naar de stad, maar er is er ook eentje bij die haar première zal maken in Charleroi.

Het gaat om een nieuwe kinderachtbaan die de naam Spyro kreeg. Dat zal komend weekend duidelijk worden wanneer de kermis van start gaat. Het gaat om een achtbaan van het type Go-Gator. Dit type is vooral in het Verenigd Koninkrijk erg populair. Bezoekers zullen meerdere rondjes kunnen afleggen tijdens hun ritje. De eigenaars van de attractie zijn Louis en Ellie Delforge.

 

Update: Na wat speurwerk en navraag hebben we kunnen achterhalen dat Spyro afkomstig is uit het Franse Loos Parc. Dit parkje verkocht haar achtbaan Family Ride en opende een nieuwe kinderachtbaan. 

 

 

Naast de nieuwe achtbaan pakt Charleroi ook uit met de terugkomst van de Roller Coaster van Bufkens. Deze is sinds vorige jaar weer op Belgische bodem, na enkele jaren in Frankrijk te hebben rondgereisd. Het is alleen nog niet duidelijk of deze achtbaan nu definitief terug is in België of binnenkort weer naar Frankrijk zal vertrekken.

Bron en foto’s: Foire de Charleroi