Nigloland plant grote nieuwe achtbaan

Groot nieuws uit het Franse Nigloland. Het park heeft plannen voor de bouw van hun duurste attractie ooit. Buiten het kostenplaatje is er nog interessant nieuws, zo zou de nieuwigheid de zevende de achtbaan in het park worden en de eerste met inversie in het park.

 

De allereerste inversie achtbaan in het park zal deze nieuwe baan niet worden. In het verleden stond er immers de Bat coaster. Deze inverted achtbaan van Pinfari sloot in 2006 de deuren nadat er in 2005 een ongeluk voordeed op de baan met vijf gewonden als gevolg.

Maar nu komt er dus eindelijk een nieuwe inversieachtbaan in het park, voor de bouw ervan maakt het park een budget vrij van 15 tot 16 miljoen euro. Een aanzienlijk bedrag voor deze nieuwe achtbaan. Helaas zijn er verder geen details bekend. Lengte, snelheid, model het is allemaal nog niet bekendgemaakt.

Wel liet het park enkele fragmenten zien uit een geanimeerde onride video. Daarop kan je een beetje afleiden dat de baan wel eens een Big Dipper van Mack zou worden. Momenteel wordt er zo een achtbaan gebouw in Europa-park. Daarnaast staan er al redelijk veel achtbanen van Mack in het park, maar liefst zes achtbanen zijn van Mack. Alleen de Noisette Express is van Art engineering .

 

Doel van deze nieuwe attractie is om naar een jaarlijks aantal bezoekers te gaan van één miljoen mensen tegen 2030. Om dat te verwezenlijken wordt er in 2024 een nieuw hotel geopend. Wanneer de nieuwe achtbaan geopend zal worden is momenteel ook nog niet gekend, maar van zodra wij deze informatie weten zal u het zeker bij ons kunnen lezen.

 

 

Bron & foto: Parkerlebnis.de