Canada’s Wonderland opent nieuwe achtbaan Snoopy’s Racing Railway

Canada’s Wonderland opende onlangs haar nieuwste achtbaan Snoopy’s Racing Railway. Deze achtbaan werd onderdeel van het kindergedeelte van het park. Later dit seizoen zal het park nog een grote nieuwe thrillride openen, zo hebben ze voor het hele gezin wat nieuws.

 

Snoopy’s Racing Railway werd de 18de achtbaan van Canada’s Wonderland. Deze achtbaan kwam te staan in het kindergebied Planet Snoopy. De nieuwe achtbaan wordt aangedreven door een bandenlancering en werd gebouwd door ART Engineering. De Duitse bouwer is voornamelijk bekend van Ba-a-a-Express in Europa-Park. Snoopy’s Racing Railway bereikt een maximale snelheid van 50km/u. Voor het treintje liet het park zich inspireren door het Oostenrijkse park Fantasiana. Hier opende in 2021 Fridolin’s verrückter Zauberexpress, eveneens een achtbaan van ART Engineering, met een gelijkaardig treintje.

 

 

Thrillride op komst

Het park opent later dit seizoen ook nog een unieke pendulumattractie. Het betreft een concept uit het assortiment van de Nederlandse fabrikant Mondial Rides dat verkocht wordt onder de naam Avalanche. Tot nu toe was er nog geen enkele gebouwd in de wereld. In de attractie nemen gasten plaats op 360° graden roterende gondels die verbonden zijn met de 360° ronddraaiende arm. Passagiers zullen een maximale hoogte van 47 meter bereiken en een maximale snelheid van 75 km/u behalen.

De nieuwe aanwinst zal geopend worden onder de naam Tundra Twister. De attractie werd gebouwd in de Frontier Canada zone, naast de in 2019 geopende Dive Coaster Yukon Striker. De testritten zijn volop bezig.

 

 

 

Bron en foto’s: Canada’s Wonderland