Gröna Lund heropent na dodelijk ongeval

Voor Gröna Lund zal er vanaf nu altijd een tijd voor en een tijd na 25 juni 2023 zijn. Het park is, samen met vele anderen, zwaar aangedaan door wat er gebeurd is op die tragische dag. Ze hebben sindsdien de deuren gesloten, om beschikbaar te zijn voor hun personeel en de nabestaanden, maar natuurlijk ook om het ongeval te onderzoeken.

 

Samen met de Zweedse politie en de overheid wordt hard gewerkt om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Ondertussen zijn scheuren gevonden in de wielophanging van het eerste wagentje van de trein. Het is echter nog onduidelijk of deze er al waren voor het ongeluk of niet. De achtbaan was die ochtend wel nog geïnspecteerd zoals voorzien. “Momenteel wijst er niets op dat de inspectie niet is uitgevoerd of dat deze niet grondig genoeg is uitgevoerd.” Aldus CEO Jan Eriksson.

 

Het park leeft nu toe naar een eerste heropening op 3 juli. Tussen 15:00 en 19:00 zal het park de deuren openen voor al wie het park in stilte wil bezoeken. Er zullen geen attracties, spelletjes of winkels openen die dag. Wel is er tijd om stil te staan bij wat er is gebeurd en kan men steun betuigen aan de getroffenen. Ook is er de mogelijkheid om een bloemetje achter te laten. Het park is open voor iedereen en men kan er gratis heen. Het park voorziet die dag ook slachtofferhulp ter plaatse.

 

Op woensdag 5 juli gaat het park terug open voor alle bezoekers. Tot dan worden er extra controles uitgevoerd op alle attracties. De veiligheid van de bezoekers en iedereen die in het park werkt, is dan ook de grootste bezorgdheid van het park. Ook worden er 17 attracties herkeurd door externe keuringsinstanties.

Voor Jetline is het doek voor de zomer al gevallen, het park wacht het verslag van het onderzoek af.  De eigenaar van de groep waaronder Gröna Lund valt, zegt geen problemen te hebben met de attractie gesloten te laten totdat het volledig is uitgeklaard. Er worden vanaf nu ook bijkomende controles uitgevoerd voor opening van het park. “Bezoekers mogen er zeker van zijn dat we alles doen wat we maar kunnen om ervoor te zorgen dat een bezoek aan Gröna Lund veilig verloopt!” aldus de CEO.

 

Bron: omni.se // Facebook Pagina Grona Lund