Center Parcs Park Eifel heropent na verbouwing van zeven maanden

Center Parcs Park Eifel opende opnieuw haar deuren. Het vakantiepark was zeven maanden lang volledig gesloten voor een grondige make-over. Doel van de werkzaamheden was onder meer vernieuwen van de Market Dome, zwemparadijs Aqua Mundo, andere activiteiten en de complete herbouw en vernieuwing van alle vakantiewoningen – een primeur voor Center Parcs. Om de gasten ook in de toekomst de fijnste vakantiebeleving te kunnen blijven bieden die ze gewend zijn, werd er zo’n 68 miljoen euro in het park geïnvesteerd.

 

Center Parcs Park Eifel is een populaire vakantiebestemming. Het park dat gelegen is tussen oude vulkanen en meren richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 11 jaar. De regio leent zich perfect voor fietsers, wandelaars en het bezoeken van historische stadjes.

Vanaf vrijdag 26 mei, het pinkersterweekend, verwelkomde Park Eifel de eerste vakantiegasten. Het vernieuwde Park Eifel is niet alleen gericht op lokale gebondenheid, maar ook op natuur en duurzaamheid. De “Leisure Boulevard” van Park Eifel biedt natuur en duurzaamheid – met een nieuwe groene ruimte. Daar kunnen gasten op een ontspannen manier genieten van de natuur.

Ook zijn hier een nieuwe gethematiseerde speeltuin, een nieuwe kinderboerderij en een avontuurlijke midgetgolfbaan geopend.

Bij de inrichting van de vakantiewoningen zet het vakantiepark bij Gunderath duidelijk in op duurzaamheid: in de nieuwe accommodaties is duurzame isolatie gebruikt. Daarnaast gebruiken de 440 vernieuwde of nieuw gebouwde vakantiewoningen milieuvriendelijk, thermisch gemodificeerd hout, het zogenaamde thermisch hout, dat PEFC-gecertificeerd is en daarmee voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van comfort en duurzaamheid. Zonne-energie wordt gebruikt om warm water in de vakantiewoningen te genereren. De cottages zijn onderverdeeld in de types VIP, Premium en Comfort. Voor degene die echt iets speciaals wil zijn er een achttal ‘Wonders of Nature’ cottages gerealiseerd. Hierin treden de gasten in de voetsporen van twee onderzoekers, waar ze reizen maken naar magische natuurfenomenen die ze over de hele wereld zijn tegengekomen.

Market Dome met nieuw avonturenparcours

De Market Dome straalt nu in nieuwe pracht: de informatiebalie is gemoderniseerd, de Shop & Smile is opnieuw ingericht en de restaurants en de bar, bowlingbaan en Gametown zijn vernieuwd. Ook zijn er nieuwe bars bijgekomen, zoals de Beach Bar. Er zal nog meer waarde worden gehecht aan het gebruik van producten zoals duurzaam vlees of Moezelwijnen uit de regio. Een nieuw en spannend avonturenparcours genaamd Adventure Trail, voert kinderen door de Market Dome.

 

Digitale customer journey op het hele park

Op technologisch gebied blijft Center Parcs zich aanpassen aan het digitale tijdperk. Gasten ontvangen nu tijdens hun verblijf een digitaal polsbandje. Zo hebben ze toegang tot hun cottage, gemakkelijker toegang tot de Aqua Mundo en andere faciliteiten en activiteiten op het vakantiepark. Daarnaast zijn alle activiteiten contactloos te reserveren en sluit de gast zijn locker in de Aqua Mundo gemakkelijk af met de persoonlijke polsband, nooit meer zoeken naar kleingeld dus.

 

Nieuwe toevoegingen aan Aqua Mundo

Het zwemparadijs Aqua Mundo biedt altijd waterpret en spel. In Park Eifel heeft deze een bijzondere upgrade gekregen: op de nieuwe, 90 meter lange bandenglijbaan “Aqua Racer” glijden de gasten nu razendsnel het water in. Bovendien biedt Park Eifel als eerste park in Duitsland toegang tot een nieuw gebouwde Water Factory een overdekte waterspeeltuin met spannende waterpartijen.

 

BALUBA Indoor Speelwereld – Spannende nieuwe avonturenwereld voor kinderen

In de BALUBA Indoor Speelwereld kunnen jonge parkgasten zich nu verheugen op nieuwe speelelementen. Daar nodigt een vulkaan uit tot klimmen en glijden, kunnen de kleintjes zich uitleven op de trampolines en kunnen de oudere kinderen zich vermaken met de botsautootjes. Vernieuwd is ook het Cycle Center – van hieruit kunnen bezoekers comfortabel op twee wielen het park en de omringende natuur verkennen.

 

Bestemming als een van de belangrijkste redenen om te bezoeken

Park Eifel wordt veelal bezocht vanwege de bekende regio Eifel, met zijn opmerkelijke geschiedenis. Wandel door het prachtige landschap, passeer kratermeren waar vulkanen uitbarstten. Ook al zijn deze vulkanen niet meer actief, hun nalatenschap is nog steeds te zien en heeft het gebied gevormd.

Last but not least biedt de omgeving veel activiteiten voor diegenen die ook de regios willen ontdekken. Mediors en wandelfanaten kunnen hun hart ophalen met alle mooie wandelmogelijkheden, cultuurliefhebbers kunnen genieten van historische steden als Aken, Bonn en Trier.

 

Meer informatie over Center Parcs en het nieuwe Park Eifel vindt u op centerparcs.be