De Franse kermissen hebben er met Baden een nieuwe achtbaan bij

Er is een spectaculaire nieuwe achtbaan opgedoken op de Franse kermissen. Het gaat om een grote shuttle coaster die de naam Baden heeft gekregen. De achtbaan is overgekocht van een Spaanse exploitant.

 

Op de kermis van Louhans, gelegen tussen Dijon, Geneve en Lyon, is een achtbaan voor het eerst in Frankrijk opgedoken. Het gaat om de achtbaan Baden, dit is een shuttle coaster. Bezoekers in de trein worden eerst achterwaarts op een schans getrokken tot boven. Eenmaal boven wordt de trein losgelaten en rijdt deze naar beneden om vervolgens op de andere schans terug naar boven te rijden. Hierna bolt de trein achteruit weer naar beneden waarna deze nog een aantal keer heen en weer schommelt.

De attractie is afkomstig uit Spanje waarmee die met de Spaanse exploitant Mayoral rondreisde. Daar was de achtbaan voor het laatst terug te vinden op de Feria de Navidad in Alicante. Deze winterkermis liep van 3 december 2022 tot en met 22 januari 2023, al slaagde de exploitant er wel in om meer dan een week te laat te komen. Hierdoor miste onze redactie deze zeldzame credit.

 

 

Bron: Yassin Belgort (Passion fete foraine)

Foto: Mathox Pirox (Passion fete foraine)