Nieuw reuzenrad in Polen geopend

In Polen is een nieuw reuzenrad geopend. Dit gebeurde in de stad Poznań. De attractie wordt uitgebaat door de Poolse exploitant Lunapark Robland. Zij bezitten ook nog andere kermisattracties en een pretpark dat gevestigd is in het noorden van Polen.

 

In de Poolse stad Poznań is een gloednieuw reuzenrad geopend. Dit gebeurde op vrijdag 17 maart 2023 om 12 uur op de middag. De attractie heeft de naam Poznań Wheel gekregen en is gevestigd bij Księcia Mieszka I, gelegen in het noorden van de stad. De eigenaar van de attractie is de Poolse exploitant Lunapark Robland.

Het is niet het eerste reuzenrad dat Lunapark Robland opent. Enkele jaren geleden werd al de Krakow Eye geopend in de stad Krakow. Beide raden zijn 30 meter hoog en hebben 36 gondels waarvan 34 regulieren en 2 VIP gondels. Er kunnen maximaal 216 personen plaatsnemen.

Lunapark Robland baat in Polen verschillende attracties, pretparken en kermissen uit. Zo heb je naast de twee vaste reuzenraden ook een zomerpretpark in Ustronie Morskie, in het noorden van het land. Hier staat onder andere een heuse Schwarzkopf rollercoaster van het type Jet Star 2. Verder reist de exploitant heel het land rond met verschillende kermissen.

 

Bron: Portal Lunapark, Wesołe Miasteczko Robland

Foto’s: Wesołe Miasteczko Robland