Achtbaan Storm – The Dragon Legend werd geopend in Tusenfryd

In het Noordse pretpark Tusenfryd is de nieuwe achtbaan geopend. De achtbaan heet Storm – The Dragon Legend. Het totaal aantal achtbanen in het park komt zo op acht te liggen. Storm – The Dragon Legend is een hagende achtbaan. De Duitse fabrikant Gerstlauer stond in voor de bouw van de baan. Het is voor het eerst dat het bedrijf een hangende achtbaan ontwierp.

 

De nieuwste sensatie van Tusenfryd heeft een hoogte van 33 meter. De trein zal driemaal gelanceerd worden. De eerste lancering gebeurt voorwaarts waarna het treintje terug achterwaarts rijdt en opnieuw gelanceerd wordt. Het treintje zal na de achterwaartse lancering even stilhangen op een grote hoogte om vervolgens terug voorwaarts door de derde lancering te rijden, waarna het volledige parcours afgelegd wordt.

 

Doorheen het verdere parcours zijn er drie inversies. Twee keer een dive loop en één maal een reverse sidewinder. In elke trein is er plaats voor 16 passagiers. De maximale snelheid bedraagt 95 km/u. De lengte van de baan is 360 meter. Door de verschillende lanceringen bedraagt de totale afgelegde afstand 560 meter.

 

De nieuwe attractie had een kostprijs van om en bij de 8,5 miljoen euro.

 

 

Bron en foto: Tusenfryd