Nieuwe achtbaan Bayern-Park FirleFranz bijna klaar voor opening

Bayern Park zal binnenkort haar nieuwe achtbaan FirleFranz openen. Deze familievriendelijke achtbaan neemt bezoekers mee voor een ritje dat zowel voor- als achterwaarts verloopt. Onlangs toonde het park voor het eerst het treintje en werd de naam bekendgemaakt.

 

FirleFranz werd speciaal voor het park ontworpen door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het treintje dat over deze baan rijdt, dat de naam draagt van de parkmascotte Franz-Xaver, vertrekt met een bandenlancering uit het station en legt haar ritje eerst voorwaarts af. Dit eindigt met een 11 meter hoge spike. Hierna bolt het terug achterwaarts naar beneden en dankzij een soort wissel in de track wordt de rit opnieuw afgelegd, maar ditmaal volledig achterwaarts.

 

 

De naam van de achtbaan is een samenvoeging van het Duitse woord Firlefanz, wat in het Nederlands zoveel betekent als prullaria en de naam van de parkmascotte Franz-Xaver.

Op vrijdag 28 april 2023 kunnen genodigden de nieuwe achtbaan in Bayern Park uitproberen. Kort daarna zal de baan openen voor alle bezoekers.

 

Bron en foto’s: Bayern-Park