Fun Spot America Kissimmee geeft houten achtbaan Mine Blower nieuwe stalen trackdelen

Het Amerikaanse pretpark Fun Spot America Kissimmee opende in 2017 haar houten achtbaan Mine Blower. Deze achtbaan werd gebouwd door de Gravity Group en bevat een inversie. Hoewel de achtbaan er best goed uitziet lazen we vaak dat ze toch behoorlijk ruw is, dit lijkt het park te willen oplossen door de toevoeging van stalen track die geleverd werd door Rocky Mountain Construction.

 

Mine Blower in Fun Spot America Kissimmee zal de komende tijd een verregaande retracking krijgen. Het park huurt het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction namelijk in om een deel van de houten track te vervangen door stalen. De pretparkgroep Fun Spot werkte onlangs al samen met RMC voor de bouw van de hybride achtbaan ArieForce One in Fun Spot America Atlanta.

Hoewel het park zelf nog geen officiële aankondiging maakte, kon de pretparkfansite Midway Mayhem foto’s maken van de nieuwe track die geleverd werd door RMC. Het gaat in dit geval om een zogenaamde retracking 208 en niet om een retracking met de bekende I-Box track, die doorheen de jaren al vaak toegepast werd om houten achtbanen om te bouwen naar hybride achtbanen, een mooi voorbeeld hiervan is Untamed in Walibi Holland.

Maar wat is nu het verschil tussen die I-Box track en de zogenaamde 208 track? Wel bij de I-Box track wordt het volledige parcours voorzien van nieuwe track en wordt vaak ook de lay-out aangepast, alsook alle mechanische aspecten tot de bediening toe. Ook de treinen worden bij dit type vervangen door nieuwe. Bij de 208 retracking maakt men gebruik van een stalen track, die wel gebaseerd wordt op de I-Box track, maar bij dit type kan men gewoon de oorspronkelijke treintjes blijven gebruiken en hoeft niets aan de computersturing aangepast worden. Men kan deze track gebruiken voor het retracken van probleemzones, alsook voor een volledige retracking.

 

Mine Blower

Mine Blower is 25,3 meter hoog en heeft een drop van 24,5 meter. Het spectaculairste element van deze achtbaan is de inversie, het moment dat de bezoekers overkop gaan. Mine Blower heeft een lengte van 698 meter en naast de inversie heeft ze ook nog een Over-Banked Curve van 115 graden. Deze baan werd ontworpen door The Gravity Group. Ze opende in 2017.

 

Bron en foto’s: Midway Mayhem