Houten achtbaan Boulder Dash in Lake Compounce krijgt TitanTrack

Lake Compounce, een Amerikaans attractiepark in de staat Connecticut heeft afgelopen winter gebruikt om een aanpassing door te voeren op Boulder Dash. De houten achtbaan werd doorheen de jaren ruwer en daarom raadpleegde men GCI om stukken van de track aan te passen.

 

Op zaterdag 29 april opent Lake Compounce opnieuw de deuren. Dan krijg je als bezoeker ook de kans om de vernieuwde Boulder Dash uit te proberen. De houten achtbaan is nu namelijk gedeeltelijk uitgerust met zogenaamdeTitan Track van Great Coasters International. Er zit zo’n 185 meter stalen track op de achtbaan, hiermee wil het park de ritervaring verbeteren. Daarnaast is er ook minder onderhoud nodig aan dit type track. Uiteindelijk beslaat die 185 meter maar 12% van het hele baanverloop.

 

 

Boulder Dash werd in 2000 geopend en is gebouwd door Custom Coasters International. De achtbaan is 1.440,2 meter lang en 35,1 meter hoog. Er wordt een maximale snelheid van 96,6 kilometer per uur behaald. Maar liefst 5 keer is Boulder Dash verkozen tot beste houten achtbaan ter wereld door de Golden Ticket Awards.

 

 

 

 

Bronnen: Lake Compounce, themeparkinsider, RCDB

Foto: Lake Compounce