Center Parcs België en Stad Lommel brengen 30.000 euro samen voor JEZ!

Center Parcs draagt JEZ! een warm hart toe en heeft in de Aqua Mundo van Center Parcs De Vossemeren de leukste zwembadparty van het jaar verwelkomd met een heuse eendjesrace in de stroomversnelling. Samen met een gift vanuit Center Parcs Belgie en de stad Lommel leverde dat een cheque van 30.000 euro op. Deze werd overhandigd door Bob Nijs, burgemeester van Lommel; Liesbeth Vandamme, Center Parcs België; en Ralph Scheffers, General Manager Center Parcs De Vossemeren, aan vertegenwoordigers van JEZ!.

 

Het steunen van JEZ! past goed bij Center Parcs volgens Liesbeth Vandamme, salesverantwoordelijke van Center Parcs: “We hebben een speciale relatie met jongeren, ze zijn voor ons ontzettend belangrijk. We zien ieder jaar veel van hen op onze parken starten als jobstudent of in hun eerste baan. Bij ons krijgen ze de kans om het vak te leren en om door te groeien, maar we willen ook graag hun stem horen. Dat empoweren we door verschillende trajecten. Dat gunnen we eigenlijk alle jongeren in België, daarom ondersteunen we deze actie volledig.”

 

Brent Vandeput winnaar van de eendjesrace voor het goede doel

Woensdag stelde Center Parcs het zwembad vanaf 15.00 uur beschikbaar voor een heuse zwembadparty waarvan de volledige opbrengst van de verkochte toegangstickets aan JEZ! werd geschonken.

De zwembadparty in Center Parcs de Vossemeren was woensdag een groot succes. De entreeopbrengst kwam volledig ten goede aan JEZ! Naast toegang tot de zwemparty kreeg elke zwembadbezoeker een eigen badeendje en om 17.00 uur werd het startschot gegeven voor de badeendjesrace in de stroomversnelling. Daarnaast konden parkgasten en medewerkers het goede doel ook steunen door voor 10 euro een badeentje te kopen.

Uiteindelijk werd Brent Vandeput winnaar van deze eerste eendjesrace, hij en zijn familie mogen een weekend uitzoeken in de natuur van Center Parcs. Winnaars nummers twee en drie mogen met het gezin terugkomen naar de Aqua Mundo voor een onvergetelijke dag zwemmen.

 

JEZ! Talks: Wat als jongeren het voor het zeggen hebben?

Op 29 en 30 maart werd er samen met Akindo, PXL Hasselt en Profo vzw ‘JEZ! Talks’ in Center Parcs De Vossemeren, een happening voor jongeren tussen 12 jaar en 26 jaar georganiseerd waarbij voor jongeren relevante thema’s werden aangeraakt: Duurzaamheid, Zelfzekerheid, Inclusie, Zelfexpressie, Eigen stem hebben en (kunnen) laten horen, Gelijke kansen en Het is oké om niet oké te zijn.

Vera Geebelen, CSR Manager Center Parcs: “We stellen ons als doel om samen met de jongeren een hoopvolle kijk op de toekomst te creëren. Via inspirerende workshops en beleefervaringen werden de jongeren uitgedaagd om hun gedachten de vrije loop te laten en na te denken over oplossingen en daarbij concrete acties te formuleren om toe te passen in hun eigen leven.”

De jongeren kwamen uit de buurt maar ook uit het netwerk met Akindo die met een hele groep verenigingen zich inzet voor jongeren om een sensibiliseringstraject te starten voor een inclusieve samenleving. Er waren daarnaast ook leerlingen uit Oostende van PROFO en van PXL Hasselt bij.

Na afloop van een boeiende tweedaagse happening werd er een cheque van 30.000 euro door Bob Nijs, burgemeester van Lommel, Liesbeth Vandamme, verkoopsdirecteur Center Parcs België, en Ralph Scheffers, General Manager De Vossemeren, aan vertegenwoordigers van JEZ! overhandigd.