Walibi Belgium neemt afscheid van botsauto-attractie Tuf Tuf Club

Eindelijk zijn de Belgische pretparken weer geopend en konden de bezoekers weer plaatsnemen in hun favoriete attracties, al was het wel een natte opstart van het seizoen. Bij zo’n nieuw seizoen horen steeds enkele nieuwigheden, maar in Walibi Belgium betekende het ook het verdwijnen van de botsauto’s.

 

In 2001 werd in Walibi Belgium de botsauto-attractie Tuf Tuf Club geopend. Deze werd gebouwd door het Franse bedrijf Reverchon. Doorheen de jaren gebruikte men het gebouw van de attractie ook als onderkomen voor meerdere spookhuizen. Maar wie vandaag het park bezocht merkte op dat deze attractie de afgelopen winter verwijderd werd. Op de hekken rondom, wat nu een bouwwerf is, valt te lezen dat het park werkt aan een betere bezoekerservaring en make-over van het park. Dit wijst erop dat het grote plan, dat het park enkele jaren geleden bekendmaakte, nu verdergezet zal worden in deze zone. 

Enkele nieuwigheden

Er vielen ook enkele nieuwigheden te ontdekken in het park. Zo kwam er een nieuw horecapunt waar men kan smullen van de bekende spirello. Dit kan je terugvinden naast het ballengooi spelkraam nabij de voormalige botsauto’s. Aan de Grote Carrousel maakte het oude braadworststandje plaats voor een volledig nieuw horecapunt met braadworsten en aan de zweefmolen Wave Swinger kwam een nieuw toegangspoortje.

Nog meer nieuwigheden op komst

In de loop van het seizoen zal in het Westerngebied van het park ook nog een attractie geopend worden van het type Sidecar XL, gebouwd door Technical Park. Deze zal de naam Silverton krijgen. De grootste werkzaamheden vinden momenteel plaats bij het zwembad Aqualibi, waar een grote uitbreiding met meerdere glijbanen gebouwd wordt.

 

Foto’s: Nathan Gevaert – Themeparkfreaks.eu