Achtbaantreintje Objectif Mars vat vuur in Futuroscope

Op vrijdagochtend beleefden enkele bezoekers van het Franse Futuroscope een eng moment, een achtbaantreintje vatte er namelijk vuur. Hierbij raakten twee mensen lichtgewond. De achtbaan werd na het incident gesloten voor onderzoek.

 

Vrijdag omstreeks 10.16 uur vatte een lithiumbatterij vuur in een achtbaantreintje van Objectif Mars in Futuroscope. Het personeel greep onmiddellijk in en kon het brandje blussen. Twee vrouwelijke bezoekers liepen eerstegraads brandwonden op.

Na dit incident werd de attractie onmiddellijk gesloten en de bezoekers werden geëvacueerd uit de achtbaan. De gewonden werden door ambulancepersoneel verzorgd.

 

 

Objectif Mars opende in 2020 en werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. De baan kostte een slordige 22 miljoen euro. Dit geld werd deels gespendeerd aan de achtbaan die op dat ogenblik nog uniek was in de wereld, maar ook voor een groot deel in het indoorgedeelte van de baan.

De rollercoaster neemt je mee op ruimtereis naar Mars. Tijdens het darkride gedeelte word je als het ware klaargestoomd om dit avontuur aan te gaan, hier wordt gebruik gemaakt van vuur en wind en andere speciale effecten.

Objectif Mars heeft draaiende karretjes en bevat ook een Vertical Drop Track element waarbij de trein, inclusief bezoekers en track, 4 à 5 meter valt. Het is de eerste keer in de wereld dat dergelijk uniek element geïnstalleerd wordt op een spinning coaster.

Deze achtbaan heeft een lengte van 500 meter en bereikt een snelheid van 55 km/u. Tijdens de rit word je na het darkride gedeelte gelanceerd door een bandenlancering en halverwege zit er nog een boost in de baan die eveneens via een bandenlancering verloopt. Over deze achtbaan rijden vier treintjes met elk plaats voor 12 personen.

 

 

Bron: Starparc

Foto: TPF