Walibi Holland opent nieuwe Speed Zone – OFF ROAD feestelijk

Tijdens dit nieuwe seizoen kunnen bezoekers van Walibi Holland zich verheugen op een ritje in een nieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan heeft de naam Eat My Dust gekregen. Hier wanen bezoekers zich in een quadrace. Ook andere nieuwe attracties maken er hun intrede, zoals Wind Seekers en Cooldown. Op 7 april 2023 werd de nieuwe zone met veel toeters en bellen geopend. Dat laatste mag je best letterlijk nemen, want het park deelde toeters uit aan de aanwezigen en er waren ook enkele activiteiten met bellen aanwezig. Wij waren erbij en we brengen maar al te graag verslag uit hierover!

 

Bij aanvang van het nieuwe pretparkseizoen stelde Walibi Holland haar jongste themagebied voor. Dit themagebied gaat door het leven als Speed Zone – OFF ROAD en het is gelegen op de site waar vroeger het kartcircuit terug te vinden was. Hiermee breidt Walibi Holland de reeds bestaande Speed Zone uit met enkele nieuwigheden.

De nieuwe familieachtbaan Eat My Dust is zeker en vast de blikvanger van dit nieuwe themagebied. In deze stoere familieachtbaan maken bezoekers een dol ritje in een trein waarvan de gondels quads voorstellen. Deze achtbaan is 11,8 meter hoog en bereikt een topsnelheid van 40 km/u. In deze achtbaan gaan bezoekers door een helix van 540°.

Naast de nieuwe achtbaan kunnen bezoekers ook plaatsnemen in Wind Seekers. In deze carrousel kunnen inzittenden zelf trappen om hoger te vliegen met de gondel waar ze zich in bevinden. Tijdens warme dagen kunnen de allerkleinsten ook afkoeling zoeken in dansende speelfonteinen van de nieuwe waterspeelplaats Cooldown. Daarnaast kunnen ze ook klimmen en klauteren op een nieuw klimrek.

Terwijl de kinderen klimmen en spelen, kunnen mama’s en papa’s een natje en een droogje nuttigen op het terras van een nieuw drank- en eetstalletje in dit nieuw gebied.