Zamperla’s Magic Bikes nu ook in XL-variant

Met het type Magic Bikes heeft de Italiaanse fabrikant Zamperla een erg populaire familieattractie in het assortiment. Nu heeft de bouwer ook een grotere variant voorgesteld waarmee de capaciteit sterk zal toenemen.

 

Het type Magic Bikes kennen we vooral vanuit de Plopsa-pretparken onder de naam De Vliegende Fietsen. De attractie bestaat uit verschillende armen die rond een centrale as draaien. Ondertussen moet je fietsen om in de lucht te geraken. Als je de pedalen stilhoudt zak je terug zachtjes naar beneden.

De Italiaanse fabrikant Zamperla heeft nu ook een XL-variant voorgesteld waarbij er per arm plaats is voor vier passagiers in plaats van twee. De attractie heeft een doorsnede van 15 meter breed en is beschikbaar met 8 of 12 armen, met telkens plaats voor de helft kinderen en de helft volwassenen. De theoretische capaciteit komt op maximum 720 rijders per uur te liggen in plaats van 400 in de kleinere uitvoering.

De XL-variant is net als de gewone versie toegankelijk vanaf 90 centimeter onder begeleiding. De attractie is beschikbaar in verschillende ontwerpen, waaronder een zeppelinthema.

 

Bron en foto: Zamperla