Dreamland Margate koopt Cliffhanger achtbaan van Blackgang Chine over

Het Engelse pretpark Dreamland Margate opent dit jaar een nieuwe achtbaan. Het gaat om een familie rollercoaster van de Italiaanse fabrikant I.E. Park die voorheen nog haar rondjes draaide in Blackgang Chine.

 

Dreamland Margate, gelegen in het Engelse stadje Margate in het graafschap Kent, niet ver van de oversteek vanuit het Franse Calais, opent dit jaar een derde achtbaan. Het gaat om Cliffhanger die van 2005 tot en met 2022 in werking was in het Engelse pretpark Blackgang Chine, gelegen in Ventnor in het graafschap Eiland Wight.

De achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant I.E. Park die we onder andere kennen van Rhaegal in Le Fleury. De rollercoaster is van het model JR 30 Custom en is 230 meter lang. Op het parcours van 11,5 meter hoog wordt er een snelheid behaald van 40 km/u. In totaal zijn er krachten tot 2,3 G te voelen.

Hiermee zal Dreamland Margate opnieuw een derde achtbaan hebben naast de kinderachtbaan Busy Bee Coaster, dit is een Big Apple-achtbaan en de houten achtbaan Scenic Railway, de tweede oudste nog werkende achtbaan van Europa. Hiermee wordt het verwijderen van Pinball X, een Zamperla wilde muis achtbaan met draaiende karretjes die van 2018 tot en met 2020 operationeel was in het park, weer goedgemaakt.

 

Bron: rcdb

Foto: Diary of a RollerCoaster Girl