Uitgelicht: 1066 – Festyland

De achtbaan 1066 is de meest spannende in het Franse pretpark Festyland. Niet doordat deze baan enorm snel gaat of tientallen inversies bevat, maar wel door een indrukwekkende drop. Ook het treintje ziet er meer dan goed uit.

 

 

In 2005 opende het Franse pretpark Festyland haar tweede achtbaan met 1066. Een beetje een vreemde naam, maar deze verwijst naar het jaar waarin de Slag bij Hastings plaatsvond. De slag tussen het leger van de Engelse koning Harold II en dat van de Normandische hertog Willem I de Veroveraar vond plaats op 14 oktober 1066 en werd gewonnen door de Normandiërs. Willem de Veroveraar werd zo de eerste Normandische koning van Engeland. Koning Harold II van Engeland sneuvelde op het slagveld.

Deze achtbaan werd gebouwd door het Franse bedrijf Soquet, ze opende in 2005. De rollercoaster heeft een lengte van 400 meter en heeft een first drop die een daling van 17 meter maakt. De maximale snelheid van de achtbaan bedraagt 65 km/u.

Over de baan rijden twee treintjes die elk plaats bieden aan 12 personen. Wie een ritje wil maken kan dat vanaf een minimumlengte van 100 cm onder begeleiding of vanaf 140 cm zonder begeleiding.