Fotoalbums: VAE-trip 2023: Magic Planet pretparken en Storm Coaster – januari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Vandaag nemen we jullie mee naar twee verschillende Magic Planet indoor pretparkjes in de Emiraat Dubai die beide gelegen zijn in de City Centre Mirdif Mall alsook naar de Storm Coaster die gelegen is in de Dubai Hills Mall.

 

Magic Planet (City Centre Mirdif – South):

De Magic Planet keten heeft verschillende indoorpretparken en in het shoppingcenter City Centre Mirdif in de Emiraat Dubai liggen er maar liefst 2. Hier zijn het de foto’s van het park nabij de zuidingang. Hier staat met Cosmic Spin 1 rollercoaster. Dit is een spinning coaster van de Italiaanse fabrikant Gosetto.

Magic Planet (City Centre Mirdif – North):

De Magic Planet keten heeft verschillende indoorpretparken en in het shoppingcenter City Centre Mirdif in de Emiraat Dubai liggen er maar liefst 2. Hier zijn het de foto’s van het park nabij de noordingang. Hier staat met Crystal Mine Train 1 rollercoaster. Dit is een dubbele helix coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group.

Storm Coaster (Dubai Hills Mall):

De Storm Coaster is gelegen in het Dubai Hills Mall in de gelijkaardige Emiraat Dubai. Het is een indoor gelanceerde achtbaan gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die geopend werd in 2022. De achtbaan heeft de snelste verticale gelanceerde achtbaan ter wereld en is gebouwd in een 50 meter hoog gebouw. Op het 670 meter lange parcours wordt er een snelheid bereikt van 77 km/u terwijl de bezoekers 2 keer overkop gaan.