Europa-Park toont eerste onride simulatievideo van nieuwe achtbaan

Europa-Park is volop bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan in een nieuw Kroatisch themagebied. Nu dat het park een onride simulatie gepubliceerd heeft, wordt het duidelijker wat we kunnen verwachten.

 

Het Duitse Europa-Park opent in 2024 een nieuwe achtbaan van het type Big Dipper, gebouwd door Mack Rides. Het type is al te vinden in Walibi Holland (Lost Gravity) en Freizeitpark Plohn (Dynamite). Hoewel er officieel nog geen naam bekendgemaakt is, werd wel reeds de naam Voltron Coaster geregistreerd. De achtbaan komt in een nieuw Kroatisch themagebied en zal volledig in het teken staan van Nikola Tesla.

Voltron Coaster wordt 1385 meter lang en 32 meter hoog. De maximale snelheid zal 90km/u bedragen. De achtbaan zal kunnen rijden met zeven treinen met telkens plaats voor 16 passagiers. Dit brengt de totale capaciteit op 1600 personen per uur.

De nieuwe achtbaan bevat meerdere lanceringen waarvan één verticaal zal zijn en één achteruit. Daarnaast biedt de achtbaan zeven inversies en verschillende airtime momenten.

De volledige simulatie is te vinden op het eigen MackMedia streamingkanaal VeeJoy.

 

 

 

Bron: Europa-Park, Parkerlebnis