Track nieuwe achtbaan Liseberg compleet

De nieuwe achtbaan Luna in het Zweedse pretpark Liseberg is compleet. Het laatste stuk track is onlangs geplaatst geweest waardoor de Family Boomerang-achtbaan compleet is. Luna zal openen op 22 april.

 

De werkzaamheden aan de Family Boomerang-achtbaan Luna in Liseberg vorderen snel. Zo zien we op een filmpje dat het Zweedse park zelf deelde dat de track compleet is. Luna werd gebouwd in het themagebied Luna Park-gebied dat in 2022 werd geopend boven aan de Liseberg-heuvel. Het hele gebied is een eerbetoon aan de geschiedenis van pretparken en Liseberg zelf. Luna zal bij opening de hoogste en snelste achtbaan in soort zijn. De trein wordt achteruit omhoog getrokken en rijdt vervolgens aan 68 km/u over het 225 meter lange spoor tot aan de 33,5 meter hoge spike. De trein rijdt daarna achterwaarts terug, wat resulteert in een totale rijtijd van ongeveer een minuut.

 

 

Liseberg viert dit jaar zijn 100ste verjaardag! Daarom pakt het park uit met het nieuwe themagebied Luna Park en de achtbaan Luna.

Daarnaast is men ook een hotel aan het bouwen en komt er een waterpark.

 

Bron & foto: Liseberg