West Edmonton Mall sluit na 37 jaar iconische achtbaan Mindbender

Ook al ligt de achtbaan Mindbender niet meteen naast de deur, toch is deze iconische Schwarzkopf-coaster gekend door alle pretparkfans. Mindbender maakt deel uit van het Galaxyland Amusement Park gelegen in het Canadese winkelcentrum West Edmonton Mall. De directie van het park bracht het zeer jammere nieuws naar buiten dat dit icoon zal ontmanteld worden en het park zal verlaten.

 

De iconische achtbaan Mindbender is sinds de opening in 1985 de belangrijkste attractie van het Canadese Galaxyland Amusement Park. Deze achtbaan werd gebouwd door Schwarzkopf en wordt getypeerd door haar drie loopings. Nu na meer dan 35 jaar dienst moet de achtbaan wijken voor nieuwe ontwikkelingen.

De directie van het park liet in een persbericht weten dat men volop werkt aan een grote vernieuwing van het park en baanbrekende nieuwe plannen. Welke dit zijn is voorlopig nog niet bekend.

Mindbender had een hoogte van 44,2 meter en een lengte van 1279,6 meter, er werd een snelheid bereikt van 96,6 km/u. Tijdens de rit ging je doorheen drie loopings en ervoer je een G-kracht van 5.2G.

 

 

 

 

Bron en foto: Galaxyland Amusement Park