Politie verijdelt mogelijke aanslag in theater van Plopsaland De Panne

Afgelopen weekend heeft de politie een aanslag kunnen verijdelen in het theater van Plopsaland De Panne. Een veertiger uit de Belgische provincie Limburg wilde namelijk tijdens de verkiezing van Miss België een bloedbad aanrichten. De man was in het bezit van een vuurwapen en ook in zijn wagen werden meerdere wapens gevonden. Het evenement kon uiteindelijk zonder veel hinder gewoon doorgaan.

 

Er is een mogelijke aanslag in Plopsaland De Panne verijdeld door de politie. Afgelopen weekend wou een veertiger een aanslag plegen tijdens de verkiezing van Miss België, die doorging in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne. De man was in het bezit van een vuurwapen en had nog verschillende andere wapens in zijn wagen. De politie werd getipt door iemand binnen zijn dichte kring. De man kwam uit Limburg en was met een gehuurde wagen onderweg naar Plopsaland De Panne. De politie kon de man dankzij de tip op tijd aanhouden, waardoor er mogelijk een ramp is vermeden. De man werd al een eerste keer verhoord, maar wat de beweegreden is van de uiteindelijk mislukte aanslag is nog niet duidelijk. De verdachte heeft ook nog geen strafblad.

 

De verkiezing van Miss België kon uiteindelijk gewoon doorgaan, maar het zorgde wel voor wat vertraging. Vlak voordat de verkiezing zou starten werd namelijk de zaal ontruimd. De politie heeft de zaal vervolgens volledig gesweept waardoor niemand het pand mocht betreden. Uiteindelijk arriveerden ook de hulpdiensten bij het park en een uurtje later kon de verkiezing dan toch van start gaan.

 

Bron: HLN

Foto: TPF