Nieuw Karls Erlebnis-dorf op komst in Duitse stad Döbeln

Er komt een nieuw Karls Erlebnis-dorf in Duitsland. Dit keer heeft de aardbeien-fabrikant gekozen voor de Duitse stad Döbeln, gelegen tussen Leipzig en Dresden. De vestiging in Rövershagen moet dienen als voorbeeld voor het nieuwe park waardoor we ook al weten wat we kunnen verwachten.

 

In de Duitse stad Döbeln komt er een nieuwe vestiging van de Karls Erlebnisdorf-parken. Het zesde park uit deze groep komt strategisch te liggen tussen 2 grotere steden, namelijk Leipzig en Dresden. Er werd aanvankelijk gekozen voor Bannewitz, een gemeente nabij Dresden maar doordat een landeigenaar niet wilde verkopen werd er gezocht naar een andere locatie. Die werd dus gevonden in Döbeln. Het park zou moeten openen op 22 maart 2024 waar we op de 2.500 vierkante meter aangekochte grond een gloednieuw pretpark kunnen verwachten.

 

Net zoals bij andere Karls-parken zal je er kunnen genieten van alles wat te maken heeft met het leven op een boerderij. Uiteraard ligt de klemtoon op aardbeien. Je zal er kunnen winkelen en genieten van een hapje en een drankje in 1 van de restaurants. Ook zal je er enkele dieren en attracties kunnen vinden en zou er in een tweede bouwfase verblijfsaccommodaties gebouwd kunnen worden. Er wordt gemikt op 200 bedden.

 

Eerste attracties bekend

Ondertussen zijn ook de eerste attracties al bekend. De Erdbeer-Raupenbahn (Big Apple) komt naar het park. Ook is er gekozen voor een Zierer Kontiki attractie en een baan met tractortjes. Verder wordt het park opgevuld met attracties voor kinderen met af en toe een nostalgisch tintje. Het park zal sowieso nog meer attracties aankondigen in de toekomst.

 

 

Bron: Themepark-central

Foto: Karls-Erdbeer