Nieuwe waterspeelplaats in Toverland als onderdeel van vijf nieuwe belevingen

Naast de vier andere nieuwe attracties in het park, zal Toverland dit jaar ook nog een nieuwe waterspeelplaats open. Ook deze uitbreiding zal komen in het gebied Avalon die onderdeel is van de vijf extra belevingen in het gebied.

 

Dat Toverland dit jaar bezig is met een grote uitbreiding is al lange tijd geweten. Er komt een Sky Fly Molen, een Family Drop Tower, een Family Round Trip en een carrousel. Daarnaast zal je in Avalon vijf nieuwe belevingen kunnen terug vinden. Onlangs werd duidelijk dat een van die nieuwe belevingen een waterspeelplaats wordt. Sparky’s Splash Dock zal volledig gethematiseerd worden. Zo zal je er een echte waterput vinden en stroomt het water langs allerlei tonnen, potten en pannen naar beneden. Let op dat er sommige zelf geen water spuwen. De uitbreiding is te vinden aan de oevers van het restaurant The Flaming Feather. Wie liever kiest voor droge voeten kan dat via de voorraadkisten.

 

De plek aan The Flaming Feather is natuurlijk niet zomaar gekozen. De waterspeelplaats en de andere uitbreidingen moeten ervoor zorgen dat het restaurant in het midden van het gebied komt te liggen. The Flaming Feather zal het stralende middelpunt worden van alles. Ook het buitenterras van het restaurant ligt net naast de waterspeelplaats zodat ouders rustig een hapje en een drankje kunnen nuttigen terwijl de kinderen spelen. Het park werkt voor de waterspeelplaats opnieuw samen met de Oostenrijkse fabrikant Monz Natur Anlagen. Zij maakten eerder de Maximus Wunderball-baan boven de log flume. Er is ook gedacht aan mindervaliden want de speelplaats zou ook voor hen toegankelijk moeten zijn. De andere drie belevingen worden de komende weken aangekondigd. Zo zal er iedere week een nieuwe beleving aangekondigd worden. De volgende belevingen krijgen we op 9 en 16 februari te zien.

 

Bron & foto: Toverland