Natur-Resort Tripsdrill opent 20 nieuwe boomhutten

Natur-Resort Tripsdrill, het dierenpark gelegen naast Erlebnispark Tripsdrill, biedt ook accommodaties aan zodat bezoekers kunnen overnachten na een bezoekje aan de parken. Onlangs werden er twintig nieuwe boomhutten opgebouwd.

 

Kort voor Kerstmis had het natuurresort Tripsdrill reden tot feest: de laatste vier van de in totaal twintig nieuwe boomhutten werden ingehuldigd. Het natuurresort Tripsdrill heeft nu in totaal 48 boomhutten en twintig herderswagens met een capaciteit van zo’n driehonderd bedden.

De uitbreiding van het natuurgebied begon in juli 2021. Toen werden er schroeffunderingen tot twee meter lang in de bosbodem geschroefd. Dankzij deze innovatieve en natuurvriendelijke methode, waarvoor Tripsdrill in individuele gevallen een speciale goedkeuring heeft gekregen, wordt de vloer niet afgedicht in tegenstelling tot betonnen funderingen.

Kort daarna werden de steunen van robiniahout aan de enorme schroeven vastgemaakt. Daarna volgde het plaatsen van de vloerpanelen, de wanden en de dakconstructie. Nadat de trappen en terrassen waren geplaatst, werd verder gewerkt aan de elektrische en sanitaire installaties en aan de binnen- en buiteninrichting.

 

Veel aandacht voor detail

Elke boomhut is uniek: bij het ontwerpen van de buitenkant mochten de vakmensen waterpassen en duimstokken opzij zetten en creatief aan de slag gaan. Echte oogstmachines en gereedschappen uit het verleden zorgen voor een rustieke uitstraling.

Op deze manier moet het motto “Schwaben anno 1880”, dat geldt in het avonturenpark Tripsdrill, ook in het natuurresort worden voortgezet. Zelfs de daken van de boomhutten zijn grotendeels bedekt met historische beverstaartpannen, die zijn “gered” uit gesloopte huizen. Voor de individueel ontworpen interieurdecoratie wordt duurzaam geproduceerd kersen-, appel- en perenhout gebruikt. Ook zijn er originele details zoals een gieter als douchekop.

 

Al 11 jaar een succesverhaal

Het succesverhaal van het huidige boomhutdorp in het natuurresort Tripsdrill begon in 2011. Toen werden de eerste vijf boomhutten met elk zes bedden ingehuldigd – andere met elk vier bedden volgden in 2014, 2015 en 2016. Sindsdien zijn er 28 boomhutten en 20 herderswagens beschikbaar voor ongewone overnachtingen in de natuur. Elke boomhut biedt echt hotelcomfort, inclusief een loungegedeelte met flatscreen-tv, minibar en koffiezetapparaat en een eigen sanitaire ruimte met douche en toilet. WiFi is gratis beschikbaar. Dankzij vloerverwarming is het bij elk weer behaaglijk warm. Bij de overnachting is een uitgebreid ontbijtbuffet in de Wildsau-Schenke en toegang tot het wildparadijs inbegrepen. Het beproefde concept wordt ook voortgezet met de nieuwe boomhutten. Te boeken via www.tripsdrill.de.

 

Partners uit de regio

Tripsdrill koos opnieuw bewust voor bedrijven uit de regio voor de bouw van de boomhutten: onder andere de timmerwerkplaats Pfeiffer uit Sachsenheim, die verantwoordelijk was voor de bouw van de boomhutten, de firma Morlock uit Ilsfeld als expert voor schroeffunderingen, maar ook sanitair- en elektrabedrijven uit de omgeving. Horst Rothacker uit Stuttgart was de architect die verantwoordelijk was voor het project.

 

Bron: Erlebnispark Tripsdrill