Eerste onride-video ArieForce One in Fun Spot America Atlanta is een feit

Nadat de eerste testritten plaatsvonden op de nieuwe RMC-achtbaan ArieForce One in Fun Spot America Atlanta kwam er niet veel later een eerste onride-video online. Op deze video kunnen we al genieten van een virtueel ritje op deze bescheiden, maar toch pittige baan.

 

De nieuwe RMC-achtbaan ArieForce One in Fun Spot America Atlanta kwam onlangs voor het eerst tot leven tijdens de eerste testritten. Ondertussen blijft men de baan volop testen en werd er een onride-video gemaakt.

 

ArieForce One

ArieForce One bereikt tijdens een rit die 1.036,3 meter lang is een snelheid van 103 km/u. In totaal is de hybride achtbaan 47,2 meter hoog en heeft ze een drop van 44,5 meter. Naast de spectaculaire 83° first drop komen er ook nog vier inversies voor in het parcours. Het gaat om een Dive Loop, een indrukwekkende Zero-G Stall, een Zero-G Roll, waarbij je gewichtloosheid ervaart gedurende de inversie, en een Barrel Roll. Op de achtbaan rijden twee ultramoderne treinen die elk 20 passagiers kunnen vervoeren. De rollercoaster heeft een prijskaartje van 13 miljoen dollar.

De naam van de achtbaan ArieForce One is een eerbetoon aan de vader van John Arie Jr., CEO en eigenaar van Fun Spot America en diens liefde voor vliegen.

 

De volledige bouw van het project kan je hier volgen.

 

Bron en foto: Fun Spot America Atlanta