Geplande uitbreiding van Oostenrijks themagebied in Europa-Park gaat niet door

Het Duitse pretpark resort Europa-Park gaat dan toch het Oostenrijkse themagebied niet verder uitbreiden. Dschungel-Floßfahrt werd gesloten en kreeg een grondige make-over waarbij het volledige thema werd veranderd zodat het aansluit bij het Oostenrijkse themagebied. De originele plannen gaven ook aan dat er een multifunctioneel stationsgebouw zou komen, al lijkt dat van de baan.

 

In 2022 opende Europa-Park, Josefinas Kaiserliche Zauberreise. De rondvaart heette vroeger Dschungel-Floßfahrt en had destijds een Afrikaans thema. Doordat de attractie steevast in opspraak en in verband met racisme werd gebracht, heeft het park besloten de attractie van thema te laten veranderen. In de originele plannen was er ook sprake van een multifunctioneel stationsgebouw maar dat komt er voorlopig niet. De attractie blijft dus momenteel operatief zonder volledig afgewerkt te zijn. Het gebouw zou dus dienen als in- en uitstap station voor de rondvaart maar ook als restaurant met een dakterras en speelvoorzieningen zoals glijbanen. Op een fanevenement heeft het park aangekondigd dat de attractie voorlopig niet wordt afgewerkt.

Josefinas Kaiserliche Zauberreise krijgt misschien geen nieuw station, de boten worden wel veranderd. De boten zijn momenteel nog de “houten” vloten die werden gebruikt bij de Dschungel-Floßfahrt, daar komt dus verandering in. De nieuwe boten zullen beter bij het thema van de attractie passen.

Momenteel is Europa-Park druk in de weer met een nieuw themagebied. Kroatië zal in 2024 ook een eigen gebied in het park krijgen met alvast een nieuwe achtbaan. Die achtbaan wordt gebouwd door Mack Rides. Ook in het waterpark is momenteel druk bezig aan een nieuwe glijbaantoren.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto’s: Europa-Park