Cedar Point heropent Top Thrill Dragster in 2024

De notoire achtbaan Top Thrill Dragster in het Amerikaanse pretpark Cedar Point wordt al sinds de zomer van 2021 niet meer in gebruik genomen. In september 2022 wist het park nog te bevestigen dat Top Thrill Dragster zal heropenen, al zal deze een vernieuwde ritervaring krijgen. Onlangs verscheen er een video op sociale media waarin Cedar Point bevestigt dat de hoogste attractie van het park zal heropenen in 2024.  Dankzij de nieuwe video kunnen fans alvast beginnen aftellen naar het volgende kalenderjaar.

 

Hoewel het park zelf nooit heeft aangegeven waarom Top Thrill Dragster precies gesloten werd in augustus 2021, lijkt een incident in augustus 2021 aan de basis hiervan te liggen. Toen werd een bezoeker die in de wachtrij stond geraakt door een onderdeel dat was losgekomen van de attractie. De toekomst van de achtbaan leek even onzeker, maar in 2022 wist het park de fans deels gerust te stellen. Cedar Point wist toen al te bevestigen dat de attractie nog zal heropenen, maar wel met een vernieuwde ritervaring.

In een video die Cedar Point onlangs wist te publiceren op haar officiële YouTube-kanaal zien we close-up beelden van de befaamde achtbaan, maar we kunnen ook het volgende aflezen: “A New Formula For Thrills. Coming in 2024”. Hierdoor kunnen we vaststellen dat de achtbaan wel degelijk volgend jaar zal heropenen. Hoe het ritverloop er dan precies zal uitzien is nog een raadsel.

 

Top Thrill Dragster opende in 2003 en was destijds met 128 meter de hoogste achtbaan ter wereld. In 2005 werd ze geklopt door Kingda Ka in Six Flags Great Adventure, welke nog steeds de hoogste achtbaan ter wereld is met 139 meter. Beide achtbanen werden gemaakt door Intamin Amusement Rides en ze waren in hun openingsjaren telkens ook de snelste achtbanen ter wereld. Top Thrill Dragster bereikt een topsnelheid van 193,1 km/u en Kingda Ka bereikt dan weer 206 km/u. Deze hoge gevaartes werden op vlak van snelheid dan weer voorbijgestoken door Formula Rossa in Ferrari World Abu Dhabi die een topsnelheid van 240 km/u bereikt en eveneens uit de stallen van Intamin komt.

 

Bron: Cedar Point