Tweede alpine coaster van Mountain Innovations geopend in Oostenrijk

Het Duitse bedrijf Mountain Innovations heeft een nieuwe alpine coaster geopend. Deze heeft de naam Woody Bob gekregen en is gelegen in St. Martin am Tennengebirge, in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg. De alpine coaster werd op 26 november 2022 geopend voor het publiek.

 

St. Martin am Tennengebirge, gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, heeft een Alpine Coaster geopend. Deze heeft de naam Woody Bob gekregen en werd gebouwd door het jonge Duitse bedrijf Mountain Innovations. De Alpine Coaster is 886 meter lang en heeft een hoogteverschil van 85 meter. Tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 40 km/u, terwijl er 250 personen per uur een ritje kunnen maken.

De start van de rodelbaan is gelegen op circa 954 meter boven de zeespiegel, in de directe nabijheid van het dalstation van de Knablleitenlifts. Iets ten noorden van het liftstation is de ingang van de attractie gelegen. De attractie is zowel geopend in de zomer (van half juni tot half september), alsook in de winter (van half december tot half maart). Nadat de bezoekers zijn ingestapt, worden ze via de liftheuvel naar boven gebracht tot een hoogte van 1092 meter boven de zeespiegel. De steilste stukken van de afdaling hebben een hellingsgraad van 25 graden.

In de karretjes kunnen telkens 2 personen plaatsnemen, waardoor ook kinderen vanaf 4 jaar een ritje kunnen maken. De bakjes kunnen ook uitgerust worden met een speciale dakconstructie, waardoor er eveneens een ritje gemaakt kan worden tijdens regen of sneeuw.

 

Het is de tweede Alpine Coaster voor Mountain Innovations, dat werd opgericht in 2019 en haar hoofdkwartier in Deggendorf in de Duitse deelstaat Beieren heeft. De andere Alpine Coaster die ze bouwde is de Kaiserburg Bob, bij Bad Kleinkirchheimer Bergbahnen in de Oostenrijkse deelstaat Carinthia. Deze rodelbaan is 1400 meter lang, waarvan 600 meter omhoog en 800 meter omlaag. Hier kunnen maximale snelheden van 40 km/u bereikt worden, terwijl er 350 personen per uur een ritje kunnen maken.

 

Bron: rcdb

Foto’s: St Martin Info