Plopsa-Ceo stelt nieuwigheden Belgische Plopsa-parken voor

Onlangs ging de Plopsa Fanday door in Plopsaland De Panne. Traditioneel geeft de Plopsa CEO dan een voorstelling met daar heel wat nieuwigheden voor in alle Plopsa-parken. Hieronder een overzicht van nieuwigheden in de Belgische Plopsa-parken: 

 

Plopsaland De Panne & Plopsaqua De Panne

De CEO van de Plopsa-group begon als eerste met het overlopen van het plan dat men eerder al had aangekondigd. In 2020 werd het Plopsa Hotel geopend en een jaar later kwam The Ride to Happiness in Plopsaland De Panne. Ook de Ketnetzone werd vernieuwd met #Likeme en TikTak. De uitbreidingen liggen dus op schema en het is dus wachten op de volgende 2 aangekondigde uitbreidingen. Als eerste is dat voor volgende zomer, Circus Bumba. Dit is een indoor zone rond het figuurtje Bumba met onder andere een darkride. Circus Bumba zal vermoedelijk opengaan in de zomer van 2023. Voor meer informatie over dit project, verwijs ik u graag door naar onze bouwupdate. Tenslotte zal er in 2024 nog een uitbreiding komen van de camping.

Ook komt er een kleine wijziging aan het Proximus Theater. Voor de deur van het theater zal er namelijk een klein pleintje worden aangelegd dat zal afgebakend zijn met hekwerken. De bedoeling is om in de zomer bij B2B events niet alleen mensen binnen te kunnen ontvangen of plaatsen maar ook buiten. Daarnaast zal ook de ligweide van Plopsaqua uitgebreid worden. Ook de ingang van het park voor hotelgasten komt daardoor wat dieper in het park te liggen. De sterren van bekende figuren die in grond liggen, zullen er nog steeds kunnen teruggevonden worden. Zij het wat dichter op elkaar.

De camping die Plopsa heeft overgekocht krijgt in 2024 een uitbreiding. Dit jaar werden al enkele gethematiseerde caravans geopend. De caravans kun je bijna chalets (bijvoorbeeld met Plop-thema) gaan noemen want ze zijn op en top uitgerust met alle luxe die nodig is. Ook volgend jaar worden er nog nieuwe chalets toegevoegd waaronder chalets in thema van K3 of Bumba. In 2024 komen er dan volledige gethematiseerde vakantiehuisjes op de camping te liggen. Die zullen rond enkele meren gebouwd worden en zullen telkens in aparte dorpjes op de camping geplaatst worden. Ook hier zal er weer met Plopsa-figuurtjes worden gewerkt en ook de Smurfen krijgen er hun eigen huisje(s). De camping zal in 2024 dan ook worden omgedoopt naar Plopsa Village.

De Brandweermolen op het Samson & Gert Kermisplein zal afgebroken worden. De Carrousel die aan de zijkant van het gebied staat, komt na een grondige renovatie op die locatie te staan. De oude locatie van het Carrousel zal dan weer dienen als in-en uitgang voor de technische dienst van het park. De ballonmolen in dit gebied zal dan weer wat dichter naar het Flying Carrousel geplaatst worden. Ook de kiosk op het Kermisplein zal vervangen worden.

Daarnaast gaf de CEO ook aan dat er in 2025 een nieuwe grote attractie gepland staat voor Plopsaland De Panne. Wat dat wordt is helaas nog onduidelijk. Het enige wat wel duidelijk is dat het zeker niet om een afbouw, verbouwing of renovatie van het Bos van Plop gaat. Dat zou dan weer op de planning staan voor 2027.

 

Plopsa Indoor Hasselt

In Plopsa Indoor Hasselt verandert er ook iets. Er komt namelijk een K3 buitenzone. Het verkeerspark dat daar ligt, komt namelijk in een K3-jasje te zitten.

Plopsa Coo

Nadat Plopsaland De Panne wat wijzigingen en uitbreidingen in het park krijgt, is dit ook voor een deel het geval bij Plopsa Coo. Het park, gelegen aan de Watervallen van Coo, zit namelijk ook in een overgangsfase. Bij het presenteren van de plannen, sprak Steve Van den Kerkhof dan ook over Plopsa Coo 2.0 .

Dit jaar werd de achtbaan Halvar omgetoverd tot De Smurfer, volledig in het teken van De Smurfen.

 

Ook de plannen om een hotel in Plopsa Coo te bouwen zijn nog niet opgedoekt. Als eerste wil men alle burelen die zich nu boven het restaurant La Cascade, verplaatsen naar achter in het park. Daar boven zou dan het hotel gebouwd worden. Een grote boom zal dan de ingang komen van het hotel. Opvallend is dat vooral de figuurtjes Maya de Bij en De Smurfen hierbij een prominente rol zullen krijgen.

Plopsaqua Mechelen

De bouwaanvraag voor dit waterpark mag dan misschien ingetrokken zijn, toch blijft Plopsa aan dit project verder werken. Zo zal er vermoedelijk begin volgend jaar een nieuwe aanvraag worden ingediend. Het waterpark zal het grootste zijn in de Benelux en zal zich voornamelijk richten op Kabouter Plop en Bumba. De opening zal “onder voorbehoud” waarschijnlijk 2025 worden.

bron: Plopsa

Foto: TPF