Dreamworld Australia maakt grootse investeringsplannen bekend

Het Australische pretpark Dreamworld Australia Maakte onlangs haar grootse investeringsplannen bekend. Het park investeert ongeveer 32 miljoen euro in een rebranding waarbij sommige attracties in een nieuw thema gestopt worden en meerdere nieuwe zullen openen.

 

Verdeeld over 2023 en 2024 zal het Australische pretpark Dreamworld Australia ongeveer 32 miljoen euro investeren. Een van de nieuwe attracties die opent in 2023 zal je vlakbij de iconische ingang kunnen ontdekken. Hier opent namelijk de zweefmolen Dreamworld Flyer.

 

Kenny& Belinda’s Dreamland

Het themagebied DreamWorks Experience zal omgevormd worden tot de kinderzone Kenny & Belinda’s Dreamland. In dit gebied zullen enkele attracties een nieuw thema krijgen en zullen andere attracties hier naartoe verplaatst worden. Daarbovenop komen er enkele nieuwe attracties, waaronder een achtbaan met de naam Big Red Boat. De nieuwigheden krijgen een thema dat in het teken staat van programma’s als Bananas in Pyjama en The Wiggles.

Ocean Parade uitbreiding

Het Ocean Parade gebied zal ook een verandering ondergaan. De autoscooter-attractie en de Pandamonium-attractie zullen in een nieuw thema gestopt worden en het gebied wordt uitgebreid met een waterspeelplaats.

 

Rivertown 2024

Het huidige themagebied dat de thuisbasis is van ABC KIDS en The Wiggles World zal in 2024 openen als een compleet nieuwe zone. Het gebied zal een jungle thema krijgen en moet de bezoekers volledig onderdompelen in deze wereld.

Vintage Cars Adventure zal omgevormd worden tot Murrissippi Motors. Hiervoor investeert het park in een volledig nieuwe aankleding en voertuigen.

De grote blikvanger zal de achtbaan Jungle Rush worden. Deze achtbaan wordt gebouwd door Vekoma en zal de eerste hellende draaischijf ter wereld op een achtbaan bevatten. Verder zal je zowel voorwaarts als achterwaarts rijden tijdens de rit en maar liefst twaalf momenten van airtime beleven. De achtbaan op zich is een investering van ongeveer 22,7 miljoen euro.

 

 

Bron en foto’s: Dreamworld Australia