Twee bruine beren uit Oekraïne aangekomen in De Zonnegloed

Halverwege oktober zijn in De Zonnegloed 2 bruine beren aangekomen. De 2 beren komen uit het oorlogsgebied in Oekraïne en werden al een tijd lang opgevangen in Polen. De 2 beren hebben na 3 maanden quarantaine in het natuurhulpcentrum, nu een nieuwe thuis in De Zonnegloed.

 

Tishka en Sandra zijn halverwege oktober aangekomen in De Zonnegloed. Het park vangt verwaarloosde en hulpbehoevende dieren op en deze keer waren de 2 bruine beren de gelukkigen. De beren komen uit Mene Zoo uit de Oekraïnse stad Tsjernihiv, nabij Kiev. Aangezien de stad zwaar getroffen werd door de oorlog en er aanhoudende bombardementen waren, werd er een andere plek gezocht voor Tishka en Sandra. Zo werden ze beiden even opgevangen in Polen maar algauw bleek dat ze daar niet konden blijven. Toen kwam De Zonnegloed al vlug ter sprake.

 

De 2 beren verbleven eerst in Bellewaerde waar ze 3 maanden in quarantaine hebben geleefd. Zo werd het natuurhulpcentrum niet belast en was er plaats voor andere dieren uit Oekraïne. De quarantaine is nodig, want de dieren beschikken meestal niet over de juiste papieren en vaccinaties. Zo is het park zeker dat het beschikt over gezonde beren en dat de beren geen ander dieren zullen infecteren.

 

Onlangs postte De Zonnegloed nog een filmpje op sociale media waarin ze tonen dat de dieren het heel goed stellen. De beren zijn actief aanwezig in hun verblijf en zijn al goed tot rust gekomen.

 

De Zonnegloed vraagt op sociale media ook steun, om meer dieren te kunnen blijven helpen. Dat kan door het park financieel te steunen en een bedrag te storten op het volgende rekeningnummer: BE58 7390 1329 6879

Wie financieel niet wil of kan helpen, kan ook een kijkje nemen op de site van het park. Daar vind je meer info over hoe je kan helpen, uiteraard gaat alle geld van toegangstickets ook naar het park en zijn dieren.

 

bron & Foto: De Zonnegloed