Canadees pretpark Playland opent gelanceerde achtbaan van Zamperla

Het in Vancouver gelegen pretprak Playland kondigde de opening aan van haar nieuwe achtbaan. Deze zal de snelste lanceringsachtbaan worden in Canada en de eerste LSM-achtbaan van Zamperla. De achtbaan zal openen in 2024, een naam is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

 

Negen miljoen Canadese dollar oftewel bijna zeven miljoen euro investeert het Canadese pretpark in haar nieuwe achtbaan. Voor de bouw van de baan wordt beroep gedaan op het Italiaanse bedrijf Zamperla, die hiermee haar eerste LSM-aangedreven achtbaan zal bouwen.

De nieuwe achtbaan zal de plek innemen van de Corkscrew achtbaan die het park in 2018 verliet. De baan wordt 18 meter hoog en 380 meter lang. De topsnelheid zou zo’n 72 km/u gaan bedragen. Hoewel Zamperla voor de bouw instaat, lijkt het park of de bouwer de mosterd te zijn gaan halen bij een voormalige Intamin achtbaan. Want de lay-out die getoond wordt in het filmpje lijkt enorm op die van Senzafiato in het gesloten pretpark Miragica.

 

Playland ging met Zamperla in zee om samen met de bouwer een langetermijnplanning op te stellen en zo meerdere investeringen te gaan doen. Zo zal dit jaar een Gryphon-attractie geopend worden.

 

Bron en foto’s: Playland