Thrillride Sound Machine verkocht en verlaat Nederland

Slecht nieuws voor de Nederlandse kermisfanaten. De thrillride Sound Machine van de Nederlandse exploitant Hoefnagels is verkocht naar het buitenland. De attractie zal voortaan in Frankrijk over de kermissen rondreizen. Hiermee verliest Nederland een belangrijke attractie. De Franse fans zijn natuurlijk wel heel blij met deze transfer.

 

De Sound Machine heeft na 24 jaar de Nederlandse kermissen vaarwelgezegd. De attractie maakte in juni 1998 haar debuut op de Nacht van Assen TT in het Nederlandse Assen met de exploitant Jean van der Beek uit Zaandam. Het was de exploitant zelf die deze attractie helemaal zelf bouwde. Sound Machine is van het type Top Scan en is 16,6 bij 20,2 meter breed. De Top Scan heeft 5 gondels die in totaal plaats bieden aan 30 personen. Jean van der Beek reisde met de attractie rond tot en met 2014.

 

In 2016 is het de Nederlandse exploitant Mike Hoefnagels die de attractie overkoopt en er verder mee toert op de Nederlandse kermissen. Maar aan het avontuur in Nederland is nu een einde gekomen. In september werd de attractie doorverkocht aan de Franse exploitant Laso. Hij zal nu met de attractie in Frankrijk rondreizen. Beginnen doet die dat op de Foire aux Plaisirs van Bordeaux die loopt van 7 oktober tot en met 2 november 2022.

 

Bron: Polypweb, Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs

Foto’s: Sound Machine – M. Hoefnagels