Fotoalbums UK trip: Rhyl Fun Fair & New Brighton Funfair – juli 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Lennert en Laura trokken in de zomervakantie voor 5 pretparkdagen naar het Verenigd Koninkrijk waar ze voornamelijk de meest gekende pretparken zoals Alton Towers, Thorpe Park en Blackpool Pleasure Beach lieten links liggen. In de plaats kozen ze om voornamelijk kleinere parkjes in Engeland en Wales te ontdekken om zo de verborgen plekjes en ongekende parkjes te gaan verkennen. We namen van onze verkenningstocht heel wat foto’s mee die we graag met jullie willen delen.

 

Rhyl Fun Fair:

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Rhyl Fun Fair geen kermis maar wel een pretparkje in Wales. Er staan twee kleine achtbanen gericht op kinderen. Het gaat om de Big Apple achtbaan Speedy Coaster en de Super Nessi Junior Coaster met de naam Nessi. Verder staat hier onder andere een simulator, Twister, botsauto’s, draaimolen en glijbaan.

New Brighton Funfair:

New Brighton Funfair is geen kermis maar wel een permanent pretparkje in Wales. Er staan hier twee kleine achtbanen. De eerste is een Big Apple coaster met haaienthema en de naam Family Coaster, de andere achtbaan is de Runaway Train. Andere attracties zijn onder andere een schommelschip, theekopjes, botsauto’s, ballonnenmolen, Twister en funhouse.