Legoland Deutschland kondigt Wing Coaster Mythica Coaster officieel aan

Nadat Legoland Deutschland al vertelde dat ze een nieuw themagebied zouden openen in 2023 en dat dit in het thema Mythica zou staan, bleef het wachten op de aankondiging welke nu precies die achtbaan zou worden die ze zouden bouwen. Ook al hadden we als fans al kunnen raden dat het om een B&M Wing Coaster zou gaan, een echte bevestiging kwam er onlangs pas.

 

In 2023 wordt in LEGOLAND Deutschland de nieuwe achtbaan Mythica Coaster geopend. Deze baan wordt de grote blikvanger van het nieuwe themagebied LEGO Mythica, dat meteen de duurste uitbreiding is van het park. Dit wordt meteen ook de allereerste B&M achtbaan in een Legoland park.

Mythica Coaster

Mythica Coaster wordt een achtbaan van 17 meter hoog en 450 meter lang, en er zal een topsnelheid bereikt worden van 54 km/u. Tijdens de rit ga je doorheen één inversie, welke inversie dit wordt zullen we later moeten ontdekken.

Deze Mythica Coaster wordt voor dit park een enorme nieuwkomer, maar vergeleken met andere achtbanen van dit type wordt het een eerder bescheiden baantje. Zo is een ander bekend exemplaar Fēnix in Toverland. Die baan is 40 meter hoog, 813 meter lang en bereikt een snelheid van 95 km/u.

 

 

Bron en foto’s: Legoland Deutschland