Holiday Park geeft klassieke darkride Burg Falkenstein een Smurfenthema

Het Duitse pretpark Holiday Park, onderdeel van de Plopsa Groep kondigde aan haar klassieke Darkride Burg Falkenstein dit najaar te sluiten. Deze attractie die in een middeleeuws thema stond, zal gedurende een jaar omgebouwd worden tot een Darkride in het teken van de Tv-serie de Smurfen.

 

De verouderde attractie Burg Falkenstein uit 1987 sluit op 1 november 2022 de deuren voor de uitgebreide herinrichting. Op 5 november 2022, voordat de renovatiewerkzaamheden beginnen, kunnen fans afscheid nemen van Kasteel Falkenstein tijdens een tour inclusief backstage tour. Hiervoor moeten geïnteresseerden zich aanmelden op een speciale website, een selecte groep zal dan effectief deze rondleiding krijgen.

Ook de iconische figuren van Kasteel Falkenstein zullen een nieuwe thuis vinden bij fans van het park en de attractie. Deze worden namelijk geveild op een openbare veiling, deze kan je bekijken op www.burgfalkenstein.holidaypark.de.

 

De vernieuwde attractie zal heropenen in 2024 in het Smurfenthema.

 

Grote investeringen

Naast de nieuwe attractie voor de Smurfen investeert men in Holiday Park de komende jaren in totaal ruim 65 miljoen euro. Het investeringsplan omvat een hotel in Maya de Bij-stijl, een zwembad, een nieuwe waterspeeltuin voor het seizoen 2023 en een nieuw themagebied met een grote attractie voor het seizoen 2025.

 

Bron en foto’s: Holiday Park