Uitgelicht: Taiga – Linnanmäki

Het Finse pretpark Linnanmäki opende in 2019 een spectaculaire achtbaan met twee lanceringen. Voor de bouw van Taiga moest de achtbaan Vonkaputous verdwijnen. De baan werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides.

 

 

Intamin Amusement Rides kreeg de taak een zo spectaculair mogelijke achtbaan te bouwen op een beperkte oppervlakte in het Finse pretpark Linnanmäki. En die taak vervulde men met Taiga, een zogenaamde Blitz Coaster.

De 1104 meter lange baan haalt een snelheid van 106 km/h, door middel van 2 LSM-lanceringen, en bereikt een hoogte van 52 meter. De lay-out bestaat verder nog uit vier inversies, waaronder een unieke Zero-G Winder, die bestaat uit een halve Zero-G Roll gevolgd door een soort halve Side Winder. Daarnaast heeft de baan ook nog een Dive Loop, een Immelmann en een In-Line Twist.

Over deze baan rijden twee treintjes met telkens plaats voor 16 personen. Wie een ritje wil wagen moet tenminste 140 cm groot zijn en maximaal 195 cm groot.