De neushoornvlakte in Safaripark Beekse Bergen is geopend

In Beekse Bergen hebben de breedlipneushoorns de nieuwe vlakte in gebruik genomen. De neushoorns worden vergezeld door elandantilopen, Watusirunderen en blesbokken.

 

De neushoornvlakte in Beekse Bergen is sinds 2006 onderbroken door een dijk met een wandelpad. Deze twee vlaktes zijn samengevoegd tot één leefgebied van vijf hectare. De verbouwing van de neushoornvlakte is de eerste fase van een groter plan. In de toekomst ervaren bezoekers in het Afrikadorp nog meer het savannegevoel.

 

 

Safaribeleving

Rick Merkx, ontwerper van Libéma, vertelt enthousiast: “Het optimaliseren van de safari-beleving is natuurlijk erg belangrijk. Deze beleving creëren we door grote leefgebieden met meerdere diersoorten en weidse zichtlijnen te maken. De bezoekers wanen zich in dit gebied midden tussen de dieren en kunnen de dieren op ooghoogte ontmoeten. Ze krijgen hierdoor een goede indruk van hoe imposant de neushoorns, Watusirunderen, maar ook de elandantilopen zijn.”

 

Een deel van de neushoornvlakte is speciaal geschikt gemaakt voor het introduceren van nieuwe dieren en om pasgeboren kalfjes samen met hun moeder rustig te laten wennen aan de buitenlucht. Merkx laat weten: “Uit de ervaring blijkt dat we hiermee als coördinator van deze diersoort in Europa nog sterker kunnen bijdragen aan het behoud van de breedlipneushoorns, ook wel witte neushoorns genoemd.”