Alton Towers sluit klassieke thrillride Enterprise

Het Engelse pretpark Alton Towers had al geruime tijd geleden haar klassieke thrillride Enterprise gedeeltelijk afgebroken, onlangs bevestigde het park dat deze niet meer zou heropenen. De attractie had een plekje bij de achtbaan Oblivion.

 

Enterprise in Alton Towers zal dan uiteindelijk toch niet weerkeren in het park. Deze attractie die al sinds 1984 deel uitmaakte van het aanbod en daarmee een van de oudste nog operationele attracties was in het park werd enkele maanden geleden al gedeeltelijk afgebroken, maar een echte officiële mededeling kwam er niet. Via Twitter bevestigde het park nu dat de attractie geen deel meer uitmaakt van het resort.

Enterprise was een attractie van het gelijknamige type dat Huss Rides bouwt. De attractie opende in 1984, toen nog op een andere locatie in het park. Met de komst van de Dive Coaster Oblivion kreeg deze thrillride een plekje naast de achtbaan in de X-Sector zone van het park. In dezelfde zone was tot 2014 ook nog de attractie Submission, een Invertor van Chance Rides te vinden, die het park ook verliet.

 

Bron: Theme Park Insanity

Foto: TPF