Sfeerverslag: Tatzmania – 20 juli 2022

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken er dit jaar opnieuw samen op uit, tijdens hun trip doorkruisten ze landen als Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië en ja zelfs België. Een van de Duitse parken waar de heren op bezoek gingen was het Pret- en dierenpark Tatzmania.

 

De ingang van dit park vergde wel een wandeling, maar we kwamen aan in Tatzmania, een park dat dieren en attracties combineert en sinds de overname enkele jaren geleden regelmatig investeert. We waren hier vooral benieuwd naar de grootste achtbaan, maar toch ook naar de rest van het park.

We besloten te beginnen in het attractiegebied, waar we meteen naar de grootste achtbaan van het park wandelden. Gold Rusher is een achtbaan van het type Bobsled Coaster, gebouwd door Gerstlauer. Aangezien het rustig was in het park konden we niet een ritje maken, maar de vriendelijke operator gaf er ons zomaar even vijf na elkaar cadeau. We vonden dit beiden dan ook een enorm leuke baan met scherpe bochten en de nodige portie airtime.

Meer thrill vind je in de attractie naast deze achtbaan, namelijk Eagle Fly. Deze zorgde bij opening best voor wat controverse omdat de bakjes van de attractie aan vier armen bevestigd waren en wanneer deze in actie was leken het net hakenkuizen. Men nam dan ook de nodige maatregelen en verwijderde enkele van de armen en veranderde de naam van Adlerflug naar Eagle Fly.

Nog een beetje thrill vonden we in de vrijevaltoren Free Fall Tower. Deze toren werd gebouwd door SBF Visa en bied je de keuze tussen een vrijeval rit of een panoramisch ritje, zonder de vrijeval. Uiteraard kozen wij voor de vrijeval optie en werden meermaals omhoog gehesen om nadien naar beneden te vallen, best een leuke toren.

Onze tweede en laatste credit in dit park werd African Spin, een kleine achtvormige achtbaan met draaiende bakjes. Natuurlijk is dit type vooral bedoeld voor de jongere bezoekers, maar ook wij vinken deze graag af op onze counter.

Ondertussen werd het tijd om een speciaal momentje te gaan meemaken. Aan de ingang vertelde de vriendelijke dame al dat we zeker het voedermoment van de leeuwen niet mochten missen en inderdaad het was wel de moeite waard om dit bij te wonen.

De rest van onze tijd in dit park spendeerden we met een wandeling doorheen het bosrijke gebied, waar je heel wat dieren kan ontdekken.