Disney attractie Big Thunder Mountain krijgt eigen film

Disney werkt momenteel aan een film rond de populaire attractie Big Thunder Mountain. Deze mijntrein achtbaan vind je in vier parken uit de Disney-groep en is een van de populairste attracties uit de Disney-parken. Het is niet de eerste attractie uit de parken die een eigen film kreeg. Eerder gingen Jungle Cruise en Pirates of the Caribbean de achtbaan al voor.

 

Disney heeft besloten dat men het achtergrondverhaal achter de populaire achtbaan Big Thunder Mountain zal verfilmen. Eerder deed men dit al met de attracties Jungle Cruise en Pirates of the Caribbean, waarvan die laatste ondertussen al een serie van 5 films bevat. Ook Jungle Cruise deed het niet slecht en Disney hoopt met Big Thunder Mountain alvast zijn volgende succesfilm beet te hebben.

De mijntrein achtbaan vind je in vier parken wereldwijd. Uiteraard vind je deze achtbaan terug in Disneyland Parijs, maar ook in Orlando, Anaheim en Tokio kan je een ritje maken op Big Thunder Mountain. In 1979 werd Big Thunder Mountain voor het eerst gebouwd, namelijk in Disneyland Anaheim. Welke verhaallijn de film zal volgen is niet bekend, al zal het werk in en rond een mijn centraal staan. Amber Templemore-Finlayson en Katie Ellwood zullen samen de film regisseren. Het duo staat bekend als Bert en Bertie, eerder regisseerden ze al enkele afleveringen van de Marvel-serie Hawkeye. Welke acteurs er in de film gaan meespelen is nog niet bekend.

 

 

bron: Moviemeter

Foto’s: TPF