Fotoalbums: UK trip: Botton’s Pleasure Beach & Vintage Funfair – juli 2022

Themeparkfreaks Jonathan, Lennert en Laura trokken in de zomervakantie voor 5 pretparkdagen naar het Verenigd Koninkrijk waar ze voornamelijk de meest gekende pretparken zoals Alton Towers, Thorpe Park en Blackpool Pleasure Beach lieten links liggen. In de plaats kozen ze om voornamelijk kleinere parkjes in Engeland en Wales te ontdekken om zo de verborgen plekjes en ongekende parkjes te gaan verkennen. We namen van onze verkenningstocht heel wat foto’s mee die we graag met jullie willen delen.

 

Botton’s Pleasure Beach:

In 2015 had ik Botton’s Pleasure Beach nog laten links liggen bij een bezoek aan het niet veel verder gelegen Fantasy Island, maar als doorwinterde pretparkfan moet je toch eens Botton’s Pleasure Beach gedaan hebben in je leven dus stond het deze keer met stip op de planning. Hier staat met Queen Bee namelijk de enige operationele Inverted Big Apple in de wereld en het moet gezegd worden dat deze versie veel leuker is dan de gewone Big Apple die je trouwens ook in dit park kan terugvinden. De grootste achtbaan van het park is de spinning wilde muis Rockin Roller en de achtbaan met de meest unieke fabrikant is de Runaway Train die gebouwd werd door de onbekende firma Meridian die verder geen andere achtbanen gebouwd heeft.

Vintage Funfair – Skegness:

Vlak naast Botton’s Pleasure Beach was er de Vintage Funfair te vinden die zoals de naam al doet vermoeden ons meeneemt naar vroeger. Hier kwamen we met de Crazy Coaster van James Rogers een oude bekende tegen, dit is namelijk de Crazy Coaster van Thoma en Hartmann die naast op de Duitse kermissen ook geregeld in Trampoline Trier terug te vinden was. Vintage Funfair opende op 9 april en duurde tot 25 september.