Intamin stelt nieuwe ontwerpen gelanceerde familieachtbanen voor

Het Zwitserse bedrijf Intamin stelde op de IAAPA Expo Europe 2022 in Londen enkele nieuwe concepten voor van familiale achtbanen met een lancering. Een van de ontwerpen toont een gelanceerde baan met een treintje met draaiende bakjes.

 

Intamin heeft in Londen in totaal drie nieuwe versies van de Family Launch Coaster gepresenteerd. Twee van die ontwerpen zijn zogenaamde Shuttle Coasters. Bij deze Shuttle Coasters wordt het treintje tot zesmaal gelanceerd dit de ene keer voorwaarts en de volgende keer achterwaarts. Het treintje passeert hierbij telkens het station en legt het parcours af, in dit parcours zit een switch track, waardoor het treintje in beide richtingen kan rijden.

De baan heeft een lengte van 245 meter, maar doordat je deze meermaals aflegt komt het aantal gereden meters uiteindelijk neer op 663 meter.

 

 

Men kan ook kiezen voor een ontwerp met draaiende bakjes. Deze kunnen voorgeprogrammeerd draaien, of vanaf het tweede rondje vrij ronddraaien.

 

 

De derde nieuwigheid is een Family Lift & Launch Coaster. Deze combineert een typische liftheuvel met een lancering in de helft van het parcours. Bij dit ontwerp zullen de inzittenden negen keer een gevoel van gewichtloosheid ervaren.

Bij dit ontwerp zal het treintje een snelheid behalen van 57 km/u en indien men dit wenst kan er een leuke extra optie toegevoegd worden, de achterste bakjes kunnen namelijk omgekeerd geïnstalleerd worden, waardoor men de rit achterwaarts aflegt.

 

 

Bron en foto: Parkerlebnis, Intamin