Uitgelicht: Kampala Express – Knuthenborg Safaripark

Het Deense safaripark Knuthenborg Safaripark besloot in 2017 in haar attractiegebied een achtbaan te openen. Met Kampala Express koos men voor een zeer familievriendelijke baan, waarin ook de kinderen kunnen plaatsnemen.

 

Wie tijdens een Safariritje met eigen wagen in Knuthenborg Safaripark zin heeft om wat te smullen, kan dat in een restaurant in het park. Naast dit restaurant kan je ook enkele attracties vinden, waaronder de achtbaan Kampala Express. Deze baan opende in 2017 en werd gebouwd door Gerstlauer. Het was voor dit bedrijf haar eerste achtbaan van het type Bob Coaster.

Kampala Express is een bescheiden achtbaan van 6 meter hoog en 100 meter lang. Er rijdt een treintje over de track met plaats voor negen personen. Wie een ritje wil maken kan dat onder begeleiding vanaf een minimumlengte van 1 meter, alleen plaatsnemen kan vanaf een lengte van 120 cm.