Baandelen en supports voor nieuwe hangende achtbaan komen aan in Tusenfryd

Tusenfryd, gelegen nabij de Noorse hoofdstad Oslo, bouwt momenteel aan een gelanceerde hangende achtbaan van de Duitse achtbaanfabrikant Gerstlauer. Dat werd bevestigd door recente bouwfoto’s op de werf, waar de eerste baandelen en supports voor de nieuwe achtbaan toegekomen zijn. Hoogstwaarschijnlijk opent deze nieuwe achtbaan in de loop van 2023.

 

Enkele jaren geleden lekte reeds uit dat het Noorse pretpark Tusenfryd vergevorderde plannen had om een gelanceerde hangende achtbaan te openen. In tegenstelling tot de eerste geruchten, is de Duitse achtbaanfabrikant Gerstlauer gekozen om deze nieuwe achtbaan te bouwen. Het gaat dus om de allereerste installatie van een Gerstlauer Inverted Coaster in Europa. Het prototype is te vinden in het Japanse Yumiuriland. Ook al heeft het park de fabrikant nog niet officieel bevestigd, kan er toch geen twijfel meer zijn. Enkele dagen spotte de fansite Coaster Stop dat de eerste baandelen en supports nu zijn aangekomen bij het park. Op onderstaande foto’s zijn de blauwgekleurde baandelen en donkergekleurde kolommen te zien op een parkeerplaats naast de Mack Rides-attractie Super Splash. Deze bevestigen dat wel degelijk de Duitse achtbaanfabrikant Gerstlauer deze nieuwe hangende gelanceerde achtbaan bouwt.

Naast de vermoedelijke lay-out die reeds in 2020 uitlekte, is ook de naam en het uitzicht van de achtbaan geen groot geheim meer. Vorige maand stuurde het park immers een enquête naar haar bezoekers met daarin enkele afbeeldingen van hoe “Storm – The Dragon Legend” en het omliggende themagebied er komt uit te zien. Let wel dat deze afbeeldingen enkel voor illustratieve doeleinden dienden omdat de finale kleur van de baan nog rood is in sommige afbeeldingen. Het is dus momenteel niet bekend of dit uitgebreid Viking-thema effectief gaat worden doorgevoerd. Wat wel zeker is, is dat momenteel de grondwerkzaamheden aan de gang zijn in het park en dat de eerste funderingen inmiddels zijn gegoten.

Wanneer de achtbaan opent, is nog niet bevestigd door Tusenfryd, maar naar alle verwachting opent de nieuwe achtbaan in de loop van volgend jaar. Die hypothese wordt mede gestaafd doordat het park een nieuwe teaser-campagne gestart is op sociale media. In de eerste korte video is duidelijk een silhouet als draak te zien, dat hoogstwaarschijnlijk verwijst naar de naam van de nieuwe achtbaan: “Storm – The Dragon Legend”.

 

Foto’s: Coaster Stop, Tusenfryd
Bron: Coaster Stop, Tusenfryd, rcdb.com